Raw Food-søndag: Squashspagetti med avocadosaus

zucchini-avocado-pasta

Det er en god stund siden jeg planla å ha en Raw Food-uke på bloggen, men Masterchef stjal fokuset og ødela den planen. Men nå som ettervirkningene (og forhåpentligvis bivirkningene) har roet seg, er det på tide at Frøken Sunn & Frisk stikker nesa innom med litt grønne tips. Jeg er periodefråtser. Og for å balansere er jeg også periodesunnhetsapostel.  Noen vil sikkert kalle det en spiseforstyrrelse, haha, men for meg er det ferie for kropp og sjel etter noen tidvis lange perioder med alt for mye fett, proteiner og vin. I disse periodene sitter jeg gjerne i min egen lille boble og mediterer, snakker med englene, drikker te (helst en fryktelig økologisk supervariant), brenner røkelse og føler meg helt zen. Og er man først superskrulle skal man også ha supermat.

Vel, nå er uken her! SuperFood for Superwoman. Etter litt revurdering, har jeg bestmt at uka skal bestå av Smart Food, ikke Raw Food. Herregud, så mye fancy uttrykk, men jeg må jo late som om jeg følger med i tiden, så derfor må jeg jo lære meg disse begrepene. Smart Food består av et kosthold der minst halvparten av maten er Raw Food, altså mat som ikke er varmebehandlet over 42 grader. Det i seg selv burde ikke akkurat være noen utfordring, og kroppen blir altså helt fra seg av lykke over å spise litt rå mat til hvert måltid skal vi tro grønne eksperter. Jeg tror dem jeg, for i mine grønne perioder (som det har vært vanvittig mange av) har jeg så mye energi at det sliter ut omgivelsene mine. Denne uken vil jeg altså by på skikkelig smart og god mat, hovedsaklig bestående av grønnsaker, nøtter og frukt, men det blir nok også en og annen oppskrift med fisk … av den enkle grunn at laks er min store svakhet og at jeg ikke kan leve uten.

Søndagen starter med en favoritt som jeg har rukket å lage mange ganger allerede, nemlig squashspagetti med avocadosaus. Til å være en helt vegansk Raw Food-rett er den overraskende mettende og «fet», og det er takket være fettbomben avocado. Avocadoen er min venn, uten den hadde jeg neppe overlevd lenge som veganer (noe jeg heldigvis ikke behøver å tenke på).

Spagetti:
Først starter du med å strimle squash. Jeg er så heldig å være i besittelse av denne flotte saken fra Kitch’n (t.v.) og den har gjort livet mitt enklere, jeg sverger! Strimle 2 squash, da har du nok til 3-4 personer (kommer som vanlig an på grådigheten).

Saus:
Til sausen trenger du 2 avocado, en håndfull bladpersille, en håndfull spinat, 1 fedd hvitløk, saften av 1 sitron, litt salt og vann. Blend det sammen, tilsett mer vann om du vil ha den mer tyntflytende. Dette er så himla godt! Spis! Du har nå behandlet kroppen din som et tempel!

Ha en strålende søndag alle sammen, jeg skal nyte resten av dagen mens jeg pønsker ut spennende oppskrifter, maler et par bilder, skriver noen artikler og ommøblerer stua for å komme i den rette Feng Shui-modusen. Også slenger jeg på en joggetur om anledningen byr seg.

Søndagshilsen fra Frøken Sunn & Frisk, for øyeblikket krydret med lett ADHD … 🙂

zucchini-avocado-pasta2

zucchini-avocado-pasta3

(630)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *