Valentines Day: Lakrispudding med havsalt og sjokolade

IMG_1901
IMG_0734Denne desserten er himmelsk! Og når det kommer fra meg, så kan du banne på at det er sant! Da jeg så kjøkkengudinnen Nigella Lawson lage denne på TV, måtte jeg bare prøve selv! Det så så enkelt og godt ut, og sannelig var den også det. Dessuten er den ganske genial, og ikke minst annerledes – og veldig perfekt for de som ikke liker ting alt for søtt. At den er laget på 1-2-3 gjør den til en sikker vinner for ganske mange vil jeg tro.

Nigella laget denne med lakrispastiller som hun først smeltet i litt vann. Jeg har funnet flytende lakrissirup, og det gjør hele prosessen enda enklere, for da har jeg den bare rett i fløten. Til denne desserten trenger du lakris, fløte, maizena, melk, sukker og det du måtte velge av pynt/strø. Nigella brukte kun havsalt, nam, men jeg har gjort den litt mer fancy ved å tilføye lakris-strø og revet sjokolade.

Varm opp fløte og tilsett ønsket mengde lakris. Jeg bruker ca 1 ss flytende lakris til ca 3 dl fløte. Beregn rundt 1 dl fløte per person. Ha i ønsket mengde sukker, og la sukkeret smelte før du tilsetter rundt 2 ss maizena utrørt i litt melk. Det er ingen eksakte mål her, du kan vanskelig feile. La blandingen bli tykk og server umiddelbart med strø over. Den skal egentlig serveres kald som en pudding, men den er helt klart best i varm kremaktig form. Det finnes sikkert de som ikke utstår smaken av lakris, men bortsett fra dem så kan jeg love at hos alle andre glir den ned med vellyst og grådighet 😉

 

IMG_1899

(5759)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *