Valentines Day: Østers med saus av champagneeddik

IMG_1905
Dette er ikke en oppskrift for de som synes østers bare er noe oppskrytt tull. For dere andre er det bare å lese videre 🙂

Selv synes jeg østers er helt fantastisk, men jeg måtte lære meg å spise det. I starten skjønte jeg ikke hvordan det skulle gjøres, så jeg svelget dem hele – noe som egentlig bare etterlot en småekkel smak av sjøvann. Det var først da jeg lærte at de skulle tygges at opplevelsen ble fullkommen. Jeg var skeptisk … er det ikke ekkel konsistens? Men nei – ikke i det hele tatt faktisk! Det er som å spise fløyel (tror jeg, har aldri spist fløyel må jeg ærlig innrømme), og smakene eksploderer i munnen! Det var noe helt annet enn å sevlge dme hele ja! Du verden!

Å åpne østers er egentlig ikke vanskelig i det hele tatt, ikke hør på eksperter som prøver å få det til å høres ut som noe som er forbeholdt proffene. Du skal bare ha den rette kniven, og beskyttelse på den hånden du holder østersen i. Jeg bruker som regel en tykk gryteklut. Østersene kan være litt motstandsdyktige, men så fort du finner det rette punktet gir de ganske lett etter. Rens dem godt for biter av skjell, å få skjellbiter i munnen ødelegger opplevelsen totalt! Løsne dem fra skjellet slik at de kan helles inn i munnen. Bruk gjerne en skje om du foretrekker det. Under ser du hvor enkelt det er å åpne østers:

Jeg synes østers er aller best med litt eddiksaus på. Bare sitron er også godt, men med denne sausen synes jeg det blir himmelsk! Jeg er så heldig å eie en deilig Champagneeddik, men har du ikke det så benytter du bare vanlig hvitvinseddik. Hakk først en liten sjalottløk i bittesmå biter, ha i en skål og hell over champagne- eller hvitvinseddik, litt rødvinseddik, saften av en lime og noen dråper tabasco. That’s it. La sausen stå litt så skarpheten forsvinner fra løken. Den blir også supercrunchy i møte med eddiken. Ha et par teskjer over hver østers og nyt! Dette er noe av det nærmeste man kommer gastronomisk paradis! Med Champagne til smaker det som en deilig klisjé!

IMG_1910

IMG_1908 IMG_1909  IMG_1912

(986)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *