Hellstrøms pepperbiff fra Masterchef

pepperbiff01

Dette er min variant av kveldens rett fra Masterchef – jeg byttet ut potetgull med potetfondant, da det er min soleklare favoritttiberedning av potet, og jeg kan egentlig styre meg litt for alt som er frityrstekt. Denne retten ville smakt enda bedre med hjemmelaget rødvinssaus og sjalottløkkrem (som fra i kveld), så det lager jeg neste gang, men for all del … dette ble vanvittig godt!

Denne retten i all sin deilige enkelhet består av pepperbiff, potetfondant og aspargesbønner.

IMG_0588Jeg var litt råflott på kjøttet denne gangen og kjøpte Chateau Briande, og til venstre ser dere hva galskapen (eller gladskapen) kom på … riktignok ble det et DIGERT kjøttstykke, men jeg fortærte hele biffen med vellystig grådighet og stønning, og har på mesterlig vis fått i meg mer proteiner enn det en voksen mann bør få i seg på en liten uke. Proteinene ble skylt ned med en deilig Ripasso. Tradisjonen tro burde jeg havnet i matkoma, men utrolig nok holdt jeg det gående i mange timer etterpå. Jeg passerte nok komagrensen med lysets hastighet, kroppen fikk biffsjokk.

Som dere  kanskje ser av bildet i toppen så har kjøttet fått en perfekt og jevn gjennombehandling, og det er takket være sous vide. Jeg smurte kjøttet inn med himmelsk trøffelolje og vakumerte det, og hadde det deretter i souse vide i 45 minutter på 49 grader. Deretter vendet jeg biffen i nykvernet pepper og stekte raskt i panne på alle sider, maks 30 sekunder per side. Jeg liker at kua rauter når den skal fortæres.

Hellstrøms pepperbiff (uten sous vide):

    1. Knus hel pepper i en morter.
    2. Varm en panne med olivenolje og smør.
    3. Vend biffene i knust pepper og legg dem i den varme pannen og tilsett fire hele, uskrelte hvitløkfedd. Strø over litt salt.
    4. Stek biffene i fire–fem minutter på begge sider. Stek dem videre i ovn på 180 grader i fem minutter.
    5. Ta biffene ut av pannen. La dem hvile fem minutter og hold dem varme.

IMG_0589     IMG_0610

Aspargesbønner er noe jeg synes er fantastisk godt, hvis de er tilberedt riktig! Går de over kokegrensen blir de dvaske i formen og gustne i fargen, og ikke særlig gode å knaske på. I Masterchef i kveld synes jeg de var alt for snille med kritikken, for helt ærlig synes jeg de ble elendige! Jeg glemte dem helt bort, og ergo ble de overkokte. Jeg lager alltid perfekte aspargesbønner hjemme, så jeg ble faktisk litt skuffet over at de var såpass snille med tilbakemeldingene, men men …

Aspargesbønner

Rens og skyll bønnene, jeg kutter alltid av den harde enden på dem (se bildet). Kok opp masse vann med masse salt, og ha bønnene i når vannet fosskoker. La dem koke i 3-4 minutter (smak på dem underveis!), de skal ha knallgrønn farge og tyggemotsatnd når de er ferdige. Skyld i iskaldt vann eller legg dem i isvann for å stoppe kokingen.  Et godt dryss med olivenolje og maldonsalt gjør underverker. Dette er så godt at du kan spise det som snacks alene, nam nam!

Potetfondant

Som nevnt tidligere, er potetfondant min soleklare favoritt hva gjelder poteter. Oppskrift på potetfondant finner du her >>>

IMG_0607

  pepperbiff02

 

(8724)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *