Masterchef dag 2: Dragefruktsorbet

 dragefruktsorbet02

mc-anniken06Jeg kan nesten ikke tro det!! Jeg vant begge konkurransene i dag! Jeg har vunnet tre konkurranser på to dager! Herregud, er helt i sjokk jeg! Dette er bare sinnssykt kult 😀 Da vi kom inn i studio i dag og jeg så alle matklokkene ble jeg overlykkelig! YES! Dette hadde jeg bedt universet om, jeg elsker slike konkurranser! Jeg har jo vært rimelig svær i kjeften ved å kalle meg smaksgeni på TV (jeg har lært, aldri mer snakke først og tenke etterpå … ), takk og lov at jeg ikke dreit meg helt ut, hahahaha!

[pullquote]Ingredienser Dragefruktsorbet med pasjonsfruktsaus
2 dragefrukt
Vannmelon, ca 150 gram
saften av 3 lime
En halv chili i små biter
Noen mynteblader
Sukkerlake (ca 100 gram sukker i 3 dl vann)
3 pasjonsfrukt[/pullquote]

mc-anniken07Premien var først inn i spiskammerset med så mye tid jeg ønsket for å plukke ingredienser til dragefruktdesserten. Helt ærlig så følte jeg at denne fordelen kunne felle meg, for med så lite greie jeg har på desserter ville den ekstra tiden egentlig bare skape forventninger hos dommerne som jeg kanskje ikke kunne leve opp til – om at jeg skulle hoste opp et kunstverk av en dessert, grøss og gru!

But still: Jeg vant!!! Med en DESSERT!!! Jeg har jo overhodet ikke greie på desserter, jeg spiser dem jo så og si aldri. Og dragefrukt er bare noe jeg har observert og ignorert når jeg har vært i butikken – en helt ukjent frukt for meg! Og likevel, jeg vant!! Så utrolig gøy 🙂

dragefruktDragefrukten (t.v.) er en kaktusplante og har et delikat, lett og saftig kjøtt uten veldig mye smak. Frukten er ikke søt, og egner seg derfor spesielt godt til å blandes med andre ingredienser. Dessuten er den jo fryktelig fin å se på!

Jeg har gjenskapt en tilsvarende variant av den jeg laget på Masterchef hjemme. Dette er en dessert som er frisk og syrlig og ikke alt for søt. Tilsett bare ekstra sukker om du synes den blir for lite søt. Min oppskrift holder til 3-4 porsjoner, alt ettersom.

Starte med å smelte sukker i vann på middels varme. Når sukkert er smeltet, la det stå litt til avkjøling. Bruk litt over halvparten i sorbeten og spar resten til sausen.
Skrap ut kjøttet av dragefruktene og melonen og kjør i blender sammen med mynte, chili, lime og sukkerlake. Smak eventuelt til med mer sukker, lime og mynte til du er fornøyd. Om du ønsker å servere sorbeten i dragefruktskallet, så putt disse i fryseren slik at de blir harde, da er de lettere å håndtere.

Når blandingen er klar heller du det over i en iskremmaskin (de har superbillige på Clas Ohlson —>) og lar den surre og gå til sorbeten er ferdig, ca 20 minutter. Har du ikke iskremmaskin, så setter du den bare i fryseren til den har stivnet.

Varm opp resten av sukkerlaken og la den redusere til sirupskonsistens. Mulig vil du tilsette mer sukker. Denne prosessen tar tid, så om du etter 15 – 20 minutter fortsatt ikke har fått til en sirup, bare fortsett, den blir seig etterhvert, helt sant. Ikke bli fristet til å skru opp varmen slik at det koker, det blir bare tull. Hvis sukkeret begynner å legge seg på sidene i kjelen og skape et hardt lag, bruk bare en matpensel dyppet i vann for å dytte dette ned. Kan gjentas ca hvert 3. minutt fra det begynner å stivne. Når laken har blitt til sirup, tilsetter du innmaten fra pasjonsfruktene og lar det redusere litt til.

Serveres med en gang, mens sorbeten er kald og sausen er varm! Vel bekomme 🙂

dragefruktsorbet01

(1450)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *