Superdigg salat med kun 4 ingredienser

salat2
Det er i hvertfall nesten helt sant. Salaten har faktisk bare fire ingredienser, men smaken utgjøres i hovedsak av dressingen, som naturlig nok har mange ingredienser i seg 🙂
Dette er en typisk middag jeg lager på en lat dag – hva er enklere enn en ferdigvasket salatmix og rå laks? Ingen tilberedning, bare kutt opp korianderen, skjær laksen i biter og bland med salaten og dressingen, nam! Til denne salaten brukte jeg nesten en hel pose middelhavsmiks og en STOR bunt med koriander, og ca 300 gram laks, men jeg anbefaler minst det dobbelte – jeg brukte 300 fordi det var det jeg hadde for hånden.

Til den superdigge og utrolig smaksrike salaten trenger du følgende:

– Salatmix, jeg brukte Middelhavsmix
– Salmalaks
– Koriander
– Dressing

Dressingen består av:
– Sitronolje
– Sennepsolje
– Sesamolje
– Risvinseddik
– Champagneeddik (hvitvinseddik går helt fint)
– Saften fra to lime
– Soyasaus
– Pepperrot (fra tube), ca 1 ss
– Asiatisk plommesaus (hoi sin kan benyttes), ca 1 ss
– Honning, ca 1 ss

Jeg har ingen eksakte mål på denne dressingen, jeg hadde opp i rikelige doser av alt sammen, så det ble MYE dressing! Men tørr salat er kjedelig. Dessuten blir laksen supergod når den får stå litt med dressing på seg, for limesaften og eddiken «koker» kjøttet. Når det gjelder de andre ingrediensene: har du ikke risvinseddik eller champagneeddik, så bruk hvitvins- eller eplecidereddik. Som erstatning for sitronolje kan du bruke olivenolje og saften av en sitron. Om du ønsker en sterkere variant, bytter du ut pepperrot med japansk wasabi. Sennepsolje er noe jeg har oppdaget helt nylig, og nå kan jeg ikke leve uten! Den er så god at den fungerer som dressing alene, for ikke å snakke om hvor god den er til hjemmelaget majones, å herre min skaper! Jeg sitter bare og snuser på flasken, høy på sennep! Den eneste ingrediensen du kan være litt mer gjerrig på, er sesamoljen, rett og slett fordi denne lett kan overdøve de andre smakene. Nøy deg med 1 ts.

Denne salaten tar deg maks fem minutter å lage, er sunn og supergod, vel bekomme 🙂

 

(729)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *