Ramensuppe med søtpotetboller

De morsomste rettene man lager er ofte de som blir til ved et uhell … eller ved å bare mikse rester. Denne retten ble til på sånt vis: ramensuppe med søtpotetboller.

Jeg hadde en god del søtpotet igjen etter denne kaken jeg laget forrige uke. Restene var én dag fra søplekassedøden, men jeg klarte heldigvis å redde dem i siste liten.

Jeg har laget en del potetkaker i det siste, så det første som slo meg var jeg jeg skulle blande ut mosen med mel. Jeg kunne tilsatt masse kryddere, men valgte å gjøre det helt enkelt denne gangen fordi jeg ikke har laget denne typen boller før. Det eneste krydderet jeg brukte var derfor salt, pepper, sesamfrø og tang. Jeg benyttet tangchips, men du kan også bare kutte et noriark i små biter. Søtpotet er veldig … vel, søtt, så jeg følte det var riktig å gi den litt saltbalanse. Fordi jeg planla å bruke dem i en ramensuppe, så passet det derfor fint med tang.

Ramensuppe med søtpotetboller

Søtpotetboller – oppskrift

Du trenger:

 • Kokt søtpotet (most)
 • Hvetemel (eller annet mel du foretrekker)
 • Tang i en eller annen form
 • Sesamfrø
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

 • Bland hvetemel inn i potetmosen til du har en god konsistens på deigen. Jeg brukte sånn omtrent 50/50 potet og mel. Vend så inn tang, salt og pepper, og form små boller i den størrelsen du foretrekker. Avslutt med å strø sesamfrø på alle bollene.
 • Ha godt med olje i en panne og stek bollene på middels-høy varme til de blir gyldne og crispy. Rundt 5 minutter på hver side. Legg på kjøkkenpapir og sett tilside.

Søtpotetbollene kan med fordel fortæres umiddelbart mens de er crispy og varme. Smaker himmelsk med søt chilisaus til.

Ramensuppe med søtpotetboller – oppskrift

Du trenger:

 • Søtpotetboller
 • Valgfrie nudler
 • Valgfri kraft (jeg brukte instant miso + litt soyasaus)
 • Vårløk
 • Sopp (jeg brukte aroma)
 • Chili
 • Koriander
 • Sprøstekt løk
 • Sesamfrø
 • Frisk lime (valgfritt)

Slik gjør du:

 • Skjær opp sopp og vårløk og ha i nudelvannet. Det setter smak til kraften. Kok opp vannet og tilsett nudler. Ha i kraften i form av miso og soya (eller annen valgri kraft).
 • Anrett suppen og nudlene i en bolle, og strø over mer vårløk, frisk chili, koriander, sprøstekt løk og et dryss med frisk lime.
 • Topp med søtpotetbollene. De fungerer nærmest som dumplings i suppen, og sødmen balanserer godt med den salte og sterke suppen.

Vel bekomme 🙂

Ramensuppe med søtpotetboller


 

(869)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *