Masterchef dag 3: Ravioli med ricottafyll

ravioli01

[pullquote]Ingredienser:

Durumhvete
Egg
Ricotta
Sitron
Salvie
Trøffelolje
Salt og pepper[/pullquote]
IMG_0351Den første konkurransen i dag gikk jo rett til helvete, haha, snakk om å kløne det til! Og det med råvarer som egentlig var helt i min gate! Fisk, blåskjell, vin, deilige urter … en skattkiste av en mystery box, også føkker jeg det helt opp! At det går an!! Men heldigvis tok jeg meg inn og vant runde nummer to, herregud!! Fikk jo den bra tilbakemeldingen på ricottafyllet!! 🙂 Jeg kommer ikke helt over at jeg har vunnet tre dager på rad, i FIRE konkurranser, JIPPI så glad jeg er!!! 😀 Men jeg likte ikke at fine Cornelia (t.v.) måtte dra … men sånn er det jo, det er tross alt konkurranse 🙁

I dag var det ravioli som sto på menyen, og den måtte lages uten mål og koketid. Egentlig tror jeg det var til min fordel, for jeg er skikkelig klønete med oppskrifter uansett, de bare distraherer meg hvis det blir for mange elementer …

mc-anniken16Til pastadeigen trenger du durumhvete og egg. Beregn ca 1 egg per 100 gram mel, og beregn ca 100 gram mel per person. Det finnes egentlig ingen fasitoppskrift på pastadeig, så prøv deg gjerne litt frem og finn din egen miks. Elt deigen til den får en fast og fin konsistens. Lag to remser med pasta. Ikke alt for tynn, da risikerer du bare at det går hull på den under kokingen. Og det blir bare tull og tøys. Har du en pastamaskin så bruker du denne, hvis ikke bruker du en kjevle. Jeg har stanset ut ravioliene med en rund form, men du kan også lage dem firkantet.

IMG_0628Ricottafyll
Selve ricottafyllet er enkelt å lage. Bruk så mye ricotta du trenger til den mengden pasta du har valgt. Ricotta i seg selv smaker ikke så mye, så sørg for en perfekt balanse av salvie, sitron, sitronskall, salt og pepper, og ikke minst trøffelolje. Da blir den fantastisk god! Dette kan jeg ikke gi noen mål på, smak det til. Trøffelolje er ikke med i Masterchef-oppskriften, men jeg kan ikke leve uten, og pasta uten trøffel er for meg nesten som å banne i kirken. Husk også at salvie er en veldig kraftig krydderurt som fort kan overdøve de andre smakene, så smak til litt av gangen. Salvie for meg smaker litt som en blanding av rosmarin og lavendel og er ganske så parfymert.

Ta en liten bit av fyllet og plasser på den ene pastastrimmelen (se bildet under). Ikke for mye, da får du problemer når du skal legge den andre delen oppå. Pensle kantene med egg (haha, husk det, ref dagens episode 😉 ) før du legger den andre delen oppå, så unngår du at de sklir fra hverandre når de skal kokes. Press forsiktig ned pastaen slik at du får ut all luft, og bruk gjerne en gaffel for presse rundt kantene etterpå. Dette er ikke bare av estetisk hensyn, det hindrer også pastaen fra å løsne under koking.

Kok alt i saltet vann i ca 3-4 minutter (kommer an på tykkelsen på ravioliene dine). Server med dryss av sitron og salvie og eventuelt enda mer trøffelolje … mmmm 🙂

IMG_0629 IMG_0631

ravioli02

(1598)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *