Jule-panna cotta med appelsinsirup

pannacotta-appelsin
Panna cotta med appelsin og kanel

Panna cotta med smak av vanilje, kanel og appelsin

Jeg blir så barnslig stolt av meg selv når jeg klarer å lage en dessert. Jeg prøver sakte men sikkert å venne meg til å spise søte ting (har du seriøst hørt noe så dumt?) bare så jeg skal kunne poste en dessert her på bloggen fra tid til annen. For tross alt: selv om jeg selv ikke har noen sweet tooth, så har jo som regel gjestene mine det – og da er det jo gøy å servere noe annet enn ferdigkjøpt (vanligvis klarer jeg ikke det engang).

Når det er sagt så må det være enkelt å lage for at jeg skal gidde det. Derfor falt valget denne gangen på panna cotta, for det er strengt tatt noe av det enkleste man kan lage. Kort oppsummert kan man si at fremgangen er: Kok opp væske, tilsett smak og stivelse, avkjøl og spis. Så enkelt er det faktisk. Så da kan selv jeg klare det.

IMG_0334vaniljemelkDenne varianten av panna cotta er helt vegansk, men du kan såklart benytte både vanlig melk, fløte, creme fraiche eller hva du måtte ønske, og du kan selvsagt benytte gelatin i stedet for Agar Agar. Jeg har benyttet soyamelk med vanilje fra Alpro (den er også søtet så du behøver ikke tenke på ekstra søtning) og Agar Agar-pulver kjøpt i helskost. Agar Agar er fremstilt av rødalger (tang), og ikke benrester slik gelatin er, og benyttes mye i asiatisk matlaging. Den er helt fri for smak og egner seg godt i desserter.

Denne panna cottaen smaker skikkelig av jul!

Appelsinsirup

Saften av 3 appelsiner
2-3 ss sirup eller honning
Instruksjoner: La det småkoke til det blir en seig sirup, dette tar litt tid (minimum 15 min). Sett tilside til du skal ha den over panna cottaen.

Panna Cotta med vanilje og kanel

Til 3 porsjoner:

1/2 liter soyamelk med vanilje
1 strøken ts Agar Agar
2 ss kanel, men beste er et par kanelstenger som du fisker ut igjen

Fordeling av Agar agar: 1 ts strøken Agar Agar pulver til en 1/2 liter væske. Viktig å ikke overskride målet, da Agar agar lett blir hardt. Benytt måleskje, ikke vanlig teskje, det er ikke det samme. Agar agar setter seg ikke før væsken er kjølt ned, så det kan lett være fristende å ha i mer fordi du ikke merker noe. Ikke gjør det, jeg snakker av erfaring! Tro meg, en helt strøken teskje er mer enn nok til en halv liter væske! Agar agar får du kjøpt i helskostforretninger. Merk at jeg har brukt pulver. Bruker du flak så er målene annerledes. Følg måleinstruksene på pakken nøye.

Instruksjoner: Kok opp vaniljemelken og tilsett 1 strøken ts agar agar. La småkoke 2-3 minutter og hell så over i skåler. La den stå kjølig til den setter seg. Husk å ikke sette varm mat i kjøleskap, sett den feks i en vinduskarm med vinduet på gløtt.

Hell over appelsinsirupen når panna cottaen har satt seg. Sirupen vil ikke bli stiv, men seig, klissete og deilig. Riv gjerne over litt appelsinskall. Jeg brukte også litt kakeglitter i gull for ekstra juleblingeffekt 🙂 Nam nam!!! 🙂

pannacotta-appelsin2
Panna cotta med appelsin og kanel
pannacotta-appelsin3
Panna cotta med appelsin og kanel

(2180)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *