Massert grønnkål med granateple

  grønnkål 

Massert grønnkål? Ja, det er ganske hysterisk, jeg vet! La meg forklare …

Men først: I’m back! Juhu! 🙂 Jeg vet jeg ikke har blogget på år og dag (vel, ikke på denne bloggen i hvertfall), og det har sin helt logiske årsak. Jeg har jobbet ræva av meg (neida, hadde det enda vært så vel) med kurs siden Februar/Mars i år, og jeg kjørte første kursrunde i oktober. Å lage kurset tok laaangt mer tid enn jeg hadde trodd (jeg er tidsoptimist ser du), og jeg måtte bruke all energi og fokus jeg hadde for å gjennomføre. Men du verden, jeg kom i mål så det sang, og ny kursrunde kjøres i gang 6. mars neste år 🙂

Ny start, nye oppskrifter

Men nok om det. 2016 har vært det mest begivenhetsriket året på veldig lenge, på godt og vondt. Den kreative produksjonen har virkelig vært på topp, men et par situasjoner og episoder i livet mitt gikk såpass på helsa løs at jeg måtte ta noen drastiske valg og gjøre noen justeringer i forhold til livsstilen min.

Hvorfor forteller jeg dette? Fordi det meste som vil publiseres av oppskrifter på bloggen her etterhvert vil ha mye mer fokus på sunnhet enn tidligere. Jeg vil sikkert legge ut en kaloribombe i ny og ne, men primært blir det fokus på sunn og energigivende mat. Men jeg kommer ikke til  bli kjedelig av den grunn altså, jeg lover! Dessuten har jeg et veeeldig spennende prosjekt på gang relatert til denne bloggen, men tidsaspektet er litt usikkert foreløpig. Men nok om det … enn så lenge 😉

Litt off topic: Instagramkontoen for annikens_kitchen ble hacket og slettet … 5 års instaverk og flere tusen følgere forsvant på et blunk. Litt surt, men jeg tok det som et tegn på at en ny start var nødvendig. Du kan følge meg på norwegian_goddess om du vil ha med deg oppdateringer om mat, hudpleie og kunst 🙂

Hvorfor massere grønnkål?

Tilbake til den masserte grønnkålen. Hvorfor i alle dager skal man massere en grønnkål? For det første er grønnkål ganske hardt og seigt, selv om du har fjernet den uspiselige stilken. For det andre har den en bittersmak som mange finner litt uspiselig, undertegnede inkludert.

Nå kunne jeg selvsagt bare valgt å avstå fra grønnkål i det store og hele, men etter hva jeg har lest meg frem til skal denne supergrønnsaken ha superkrefter som kan forebygge en rekke sykdommer, visstnok også kreft. Den innholder også store mengder kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C. Den innholder også mye mer kalsium enn melk. Grønnkål er grønnsakenes svar på gaffatape. Grønnkål er supermat!

Så derfor står grønnkål heretter på min meny nesten daglig. Og da må den smake godt! En oppgave som helt klart er overkommelig. Her får du oppskrift på en enkel og helt basic grønnkålsalat, spe gjerne på med spirer, solsikke- og gresskarkjerner, nøtter og annet snadder. Liker du ikke avocado så bruk en god olivenolje i stedet. Får du ikke tak i granateple smaker det også godt med saften fra en halv sitron.

Du trenger:

  • 1/2 pose ferdig vasket og kuttet grønnkål
  • 1 avocado
  • 1/2 granateple
  • Salt og pepper

Du skal massere avocadoen (eventuelt olivenoljen) inn i grønnkålen, så benytt enten engangshansker eller en zip lock-pose, ellers blir det veldig grisete. Ha grønnkålen i en bolle (hvis du bruker hansker) eller pose sammen med avocado, og masser all kålen godt slik at den dekkes helt av avocadoen. Masser 1 – 2 minutter, og ikke vær redd for å ta i – grønnkålen er en tøff grønnsak! Resultatet er at grønnkålen blir myk som salat fordi du bryter ned fibrene, og all bittersmak forsvinner på magisk vis. Herlig!

Skvis over saften fra et halvt granateple, og bank ut kjernene ved å bruke en tresleiv som du dunker på skallet. Kjernene vil på magisk vis bare regne ut av skallet, så du slipper å bedrive kirurgi. Pass bare på at du har på deg mørke klær, for granateplet lever sitt eget liv … 😉 Bland ingrediensene godt og smak til med salt og pepper.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

(608)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *