Idiotsikker hjemmelaget majones

 IMG_0001

kollasjEr du som meg, som synes majones er en gudegave? Noe som passer til alt og som man absolutt ikke kan leve uten? Oppdager jeg at jeg har gått tom for majones, så blir jeg sittende i dyp, hikstende gråt ved kjøleskapet og be til Majonesguden. Gjør du også, sier du?

Fint! Da skal jeg glede deg stort! Glem alt du har lært om hjemmelaget majones tidligere! Jeg har nemlig fått en åpenbaring. Majonesguden har hørt min bønn! Opp gjennom årene har jeg laget mye majones selv. Det hender det blir vellykket, men likevel har jeg revet meg i håret over alle de gangene den ikke har blitt det. Alt for rennende til å kunne brukes til noe annet enn kald majonessaus (urk). Da har Mills majones atter en gang blitt redningen, men jeg kan love: aldri mer!!!

Noen har nemlig holdt det jeg nå skal fortelle dere godt skjult for oss, for å lage majones hjemme er ikke vanskelig i det hele tatt! Dette er nemlig oppskriften på hvordan få verdens tykkeste, deiligste mest velsmakende majones, hver eneste gang! I tillegg er den laget på 30 sekunder eller mindre! Du tror jeg tuller du, men jeg tuller ikke skal jeg si deg! Jeg er ingen tulledame! Joda, det er jeg, men selv ikke jeg tuller med majones! Hemmeligheten er en helt alminnelig stavmikser og en dyp beholder, fortrinnsvis den som følger med når du kjøper stavmikser.

Du trenger ikke tenke på noe hokus pokus med langsom helling av olje til den blir emulsjon (stønn), neida. Ikke behøver ingrediensene være romtemperte heller. Du har bare alle ingrediensene i beholderen, mikser, og ferdig! Kan det virkelig være så enkelt? Ja! Herremajonesgud, JA!

Du trenger:
– Stavmikser (ikke vispedelen, men kuttedelen)
– Dyp beholder, det funker ikke med en vanlig bolle
– 2 eggeplommer. Du kan også bruke hele egget, da benytter du bare ett.
– 1 kopp nøytral olje (olivenolje blir alt for kraftig)
– Saften av en halv sitron
– En dæsj hvitvinseddik (valgfritt)
– 1-2 ts dijonsennep (valgfritt)
– En god klype salt

IMG_0003Ok, det som er den faktiske hemmeligheten her, er rekkefølgen på ingrediensene. Først har du i egget/eggeplommene (ja, du kan faktisk benytte hele egget, jeg bare liker ikke tanken på rå eggehvite og valgte derfor å bruke to eggeplommer i stedet). Deretter har du i sitron, eddik, sennep og salt, og helt til slutt (viktig at oljen has i til slutt) har du i en kopp olje, jeg benyttet solsikke. La blandingen stå noen sekunder til eggene har lagt seg pent helt i bunnen av beholderen. Nå fører du mikseren helt ned i bunnen (før du skrur på) og kjører den deretter i gang. Etterhvert som den begynner å bli tykk, drar du mikseren langsomt oppover slik at den jobber seg gjennom oljen. Det du opplever nå er ren magi!  Miks noen sekunder til du har jobbet deg gjennom all oljen. Du vil ikke tro dine egne øyne når du ser hvor tykk og deilig denne majonesen blir, den er ren perfeksjon! Jeg er sikker på at den er akkurat slik Majonesguden lager den selv! Ha majonesen over i en beholder med hjelp av slikkepott, og slikk grådig i deg restene! Halleluja! Majonesguden hørte min bønn, og jeg behøver aldri mer gråte foran kjøleskapet. Majonesen holder i kjøleskapet i ca 2 uker, men jeg tipper du spiser den opp før det. Mmmmajones 🙂

IMG_0009

 

(19540)

Comments

comments

4 thoughts on “Idiotsikker hjemmelaget majones

 1. Pingback: Oppskrift på Biff Tartar - Annikens Kitchen

 2. Pingback: Avocadosandwich på 4 måter - Annikens Kitchen

 3. Arnfinn Forness says:

  Hei! Her har du en idiot. Jeg fikk ikke til din «Idiotsikker hjemmelaget majones» – det ble bare en lysegul suppe av det – nemlig. Jeg fulgte din oppskrift til punkt og prikke. 🙂

  • Anniken says:

   Det var synd å høre! Jeg kan dessverre ikke si hva som kan ha gått galt, i og med at jeg ikke var der, men majonesen kan jo ha hatt en fryktelig dårlig dag og bestemt seg for å ikke samarbeide – det kan skje 😉

   Jeg har oppplevd at den har blitt suppe om jeg har hatt i litt for mye olje, men ellers har den funket hver gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *