Toast med stekt sopp og lodderogn

IMG_0003

Som dere sikkert har skjønt, så er jeg tilhenger av enkle retter. Mat skal smake godt, men jeg liker ikke at det tar for mye tid, man forsøker jo å ha et liv ved siden av maten også (vel, nesten i hvertfall 😉 ). Denne toasten er i min gane en gorumetvariant, men en veldig billig og lettvint variant likevel.

Du trenger:
– Godt brød, jeg har brukt valnøttbrød fra Mesterbakeren
– Sopp, jeg har brukt aroma og shitake
– Lodderogn, jeg valgte rød mest på grunn av fargen
– Frisk gressløk og timian
– Olje, salt og pepper til steking av soppen

Start med å steke soppen i litt olje, og salte og pepre underveis. Jeg liker at soppen grenser til det karamelliserte. Grill brødet i et toastjern, jeg bruker bare de rillede, hele platene, ikke de toastformede. For en litt saftigere variant enn den jeg laget kan du drysse litt olivenolje på brødet etter grilling, eller ha på en liten skive godt smør før du anretter med sopp, en spiseskje lodderogn og avslutter med et godt dryss av frisk gressløk og timian. For en friskere variant kan du også ha en liten skje med Creme Fraice til. Veldig enkel lunsjrett eller forrett. Vel bekomme 🙂

IMG_0008

(528)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *