Enkle makiruller som alle kan lage

makiruller1

Sushi er supermat, og noe av det beste som finnes. Jeg lager det dog sjeldent hjemme, for jeg synes det er noe klineri med risen. Dessuten har jeg byens beste takeaway i nærheten og slipper ergo å lage selv, yay! 🙂

Men etter søndagens vårrull-utskeielser ble jeg inspirert, og ville prøve å lage makiruller på samme måte. Jeg mener, det er jo rispapir, så det måtte jo passe? Og javisst, det gjorde det! I dette tilfellet brukte jeg det kvadratiske rispapiret for at det skulle passe med nori’en, deretter fylte jeg det med laks, agurk og bønnespirer og rullet: voila! Verdens enkleste måte å lage makiruller på 😀

maki-kollasj

Du kan jo fylle dem med dine favoritter: scampi, kamskjell, tunfisk, kylling, gulrot, avokado, kremost (Philadelphia er rågodt i makiruller), majones … laks er min evige favoritt og et soleklart valg, og sammen med knasende bønnespirer og frisk agurk ble det en vinner! Merk dog at nori’en blir ganske seig inni rispapiret. Det plaget ikke meg, men så vet du det 🙂

Edamame – kokte unge soyabønner

Server med soyasaus, ingefær, wasabi og fantastisk edamame. Edamame er unge soyabønner og smaker helt himmelsk. Du finner dem i frysedisken hos velassorterte matbutikker, jeg fant mine i frysedisken hos Ultra, de hadde til og med to typer. Nå har jeg fylt opp fryseren! Bare ha dem over i en kjele og varm dem opp i noen minutter (de er forhåndskokt). Du kan også ha dem i mikroen, eller du kan bare tine dem og spise dem kalde. Strø litt salt over og sug ut innmaten, de «popper» ut av belgen sin helt uten motstand. Kan også serveres med tilpasset dressing. På Sticks’n Sushi i Danmark har de mange slike dressinger som er helt himmelske – kjøp dem med deg om du er der!  Skallet er uspiselig, det er kun bønnene som skal spises. De er myke og «kjøttfulle» med en utrolig smak. De ser kanskje ut som litt overvektige sukkererter ved første øyekast, men ikke la deg lure – smaks- og konsistensmessig er de fra et annet univers! En utenmomjordisk gastronomisk fornøyelse 🙂

 makiruller2 makiruller3

(628)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *