Hjemmelaget sjokolade på 1-2-3

Jeg har aldri vært noen søtmons, men det hender at selv jeg får lyst på noe {bittelitt} søtt. Jeg så et program med Rachel Khoo der hun laget slik sjokolade, og jeg fikk lyst til å prøve selv. Jeg har massevis av godsaker i skapet for tiden, fordi jeg har hamstret til produksjon av velværeprodukter (har masse DIY-prosjekter på gang til Gudinne.no), så derfor hadde jeg faktisk alt jeg trengte for å lage helt enkel, ren og ikke minst sunn og god sjokolade. Oppskriften kan varieres, så dropp det du ikke liker, og tilsett det du liker. Er du skikkelig søtavhengig, så dropper du Stevia og bruker sukker i stedet, men da forsvinner såklart sunnhetsaspektet ved sjokoladen 🙂

Ingrediensene får du kjøpt på helsekost og enkelte matbutikker, men jeg vil anbefale deg å kjøpe de for eksempel på iherb.com, for Norge har ganske så stive priser på slike ting.

Du trenger:
– 2 deler Kakaosmør
– 1 del Kokosolje
– 2-3 ss Kakopulver
– Noen få dråper Stevia
– Litt havsalt
– Nøtter, frukt, bær etter hva du selv liker.

Alle mine ingredienser er økologiske, og jeg har valgt å bruke bare noen få dråper Stevia. Jeg har kjøpt flytende Stevia med sjokoladesmak på Ultra. Denne er også veldig god i kaffe, du trenger kun to små dråper, Stevia er utrolig søtt!
homemade-chocolate

Jeg prøvde meg litt frem, og brukte like mye kokosolje som kakaosmør. Dette førte til at sjokoladen smeltet utrolig fort da jeg skulle spise den, og det ble veldig sølete. Jeg tror derfor at en del kokosolje og to deler kakaosmør gir bedre resultat. Kokosolje har fast form når det er kaldt, men blir helt flytende i romtemperatur. Kakaosmør er derimot helt hardt selv i romtemperatur. Du kan også droppe kokosoljen helt, men den setter veldig god smak på sjokoladen.

Ha oljene over i vannbad, og smelt på laaaav temperatur til alt er flytende.

IMG_1759

Visp deretter inn kakaopulveret, litt av gangen slik at du ikke får klumper:

IMG_1762

Hell det over i en form. Har du en passende form i plastikk er det best, det er såpass mye fett at du ikke trenger bakepapir. Jeg hadde ikke det, så jeg forsøkte å lage en slags form av bakepapiret. Hadde ikke tålmodighet til å gjøre det veldig pent 😉 Sett i fryseren til du ser det begynner å stivne. Det tar ikke mange minuttene.

IMG_1763

Ta ut blandingen og ha over toppingen du har valgt. Avslutt med et lite dryss Maldonsalt eller annet godt flaksalt om du liker det. Sett tilbake i fryseren til blandingen er helt stiv.
Vips: hjemmelaget, sunn og god sjokolade, helt vegansk! 🙂

IMG_1764

Homemade Chocolate
Healthy and tasty chocolate in no time!
Write a review
Print
Ingredients
 1. - 2 parts cocoa butter
 2. - 1 part coconut oil
 3. - 2-3 TBS cocoa powder
 4. - A few drops of Stevia (use sugar if you prefer)
 5. - A pinch of sea salt if you like
 6. - Optional: add nuts and dried fruits
Instructions
 1. Melt the oil and the butter on low heat in a double boiler.
 2. Add the cocoa powder and stevia/sugar and stir in.
 3. Pour the mixture in a solid form and put in the freezer til it's almost set. This will only take a few minutes.
 4. Mix in nuts, fruits or whatever you prefer, and sprinkle some sea salt on top.
 5. Put back in the freezer til completely set.
 6. Enjoy!
Annikens Kitchen https://annikens.kitchen/

(1290)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *