Vårgrønne fristelser som allerede kan høstes

Jeg skulle egentlig ut i hagen for å finne litt brennesle, men endte opp med skvallerkål i stedet. Ikke visste jeg at hagen min var full av spiselig ugress! Her bugner det ellers av både frukt, bær i alle former, urter og grønnsaker. Men at ugresset som spirer i alle kriker og kroker av hagen var spiselig, hadde jeg faktisk ikke den fjerneste anelse om. Nå vet jeg det derimot, så i dag har jeg laget to «retter» med dette vidunderlige ugresset med det festlige navnet skvallerkål (på engelsk Ground Elder).

kollasj2

Fordi jeg var så utrolig nysgjerrig og i tillegg er totalt blottet for tålmodighet, ble den første retten en helt enkel SALAT bestående av:
– Skvallerkål (fra hagen)
– Baby Leaf salat
– Gressløk (fra hagen)
– Cherrytomater
– Sitronolje
– Trøffelolje (bare noen dråper)
– Hvit balsamico
– Maldonsalt

bilde 8

Og det var kjempegodt!!! Skvallerkålen hadde en helt annen smak enn jeg forventet. Da jeg luktet på den fikk jeg egentlig bare følelsen av litt beskt gress og hadde i grunnen ingen tro på at den ville smake særlig godt, men smaken overrasket virkelig positivt. Den smaker litt salat, litt urt, men egentlig ingen av delene. Sitron smakte veldig godt til, kålen har en smak og konsistens som kler litt syre. Husk å vaske kålen grundig! Du har kanskje ikke så mye sprøytemidler i hagen, men du har garantert katter på besøk fra tid til annen …

skvallerkaal

Den andre oppskriften er på en GRØNN PESTO, og den ble helt himmelsk! Men hvor galt kan det gå med friske grønne blader, gode oljer og god parmesan? Nesten umulig, spør du meg 🙂 Min pesto består av følgende:
– Skvallerkål (fra hagen)
– Løpstikke (fra hagen)
– Pinjekjerner, usaltet og naturell
– Parmesan
– Saften av en halv sitron
– Litt trøffelolje
– En dæsj olivenolje eller sitronolje
– Maldonsalt eller annet salt etter smak

Mål er som vanlig for pyser, du bare blander sammen til en god dose og kjører det i blender eller stavmikser til den har en konsistens du liker. Min pesto ble helt fantastisk god! Jeg valgte å ha den på et stykke lettstekt salmalaks, helt overlegent bra! 🙂
pesto-kale-stikke

laksemiddag

Enjoy 🙂

 

(315)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *