Dagen derpå-blings med titusen kalorier

sandwich

Ok, jeg ser at overskriften ikke akkurat selger seg inn hos unge rosabloggere på jakt etter bikinikroppen, men dem om det. Jeg liker nemlig mat bedre enn bikini jeg, og den eneste kroppen jeg jakter på er en som kan bære alle mine høyt og lavt-prosjekter uten problemer. Og de er ikke rent få. Da må det kalorier til, skal jeg si deg. Og hvis du nå lurer på hvorfor jeg ikke veier 300 kg når jeg spiser så mye, så er det fordi jeg trener som pokker. For eksempel så tok jeg meg en joggetur for 2 måneder siden. Nå er det snart på tide med en ny. Det koster blod og svette å se ut som meg nemlig.

Men nok om mitt brutale treningsregime, og over til mitt kjernesunne og grønne kosthold.

Jeg har børstet støv av toastjernet mitt, så det har bokstavelig talt fått komme inn i varmen igjen. Dette osteburgersmørbrødet (eller hva du nå vil kalle det) ble til i ren latskap, dagen derpå-tilstand og akutt og brutal sult … og vi vet jo alle at dagen derpå så er det junk, fett og salt som gjelder (om du er en sånn som spiser salatblader dagen derpå så kan vi ikke være venner). Og slik, i et meget svakt øyeblikk, ble denne snaddersaken født. Fylla har skylda, og innimellom er det faktisk helt greit, i hvertfall når en slik deilig kaloribombe oppstår som resultat av den.

Det er enkelte ting som for meg dagen derpå er helt uimotståelige. Vel, ok, skal jeg være ærlig så er dette ting som alltid er uimotståelige, men i hvertfall så er det rått kjøtt (Biff tartar er en klassisk dagen derpå-rett hos meg), ost og salt. Og helst et tonn majones, men av hensyn til det estetiske lot jeg majonesen utebli til jeg hadde tatt bildene, men da fikk blingsen også gjennomgå. Jeg fortærte tre dagers behov for kalorier i ett og samme måltid, og utrolig nok takket kroppen meg for det. Flink kropp.

Jeg tok det jeg hadde i kjøleskapet, og for hånden hadde jeg heldigvis en pakke karbonadedeig. Som regel åpner jeg pakka, strør litt salt og trøffeolje på, og spiser den stående ved kjøkkenbenken, rett ut av pakka. Herlig feminint! Denne gangen var jeg dog litt mer sofistikert: jeg la godsakene mellom to brødskiver og toasta det. Du store verden, selv jeg kan ha klasse om jeg bare går inn for det.

Til Dagen derpå-blings trenger du:

– Karbonadedeig. Masse.
– Brød
– Ost. Mye.
– Fyll (ehe) som tomat, salat, løk etc.
– Salt og pepper
– Majones, et tonn, gjerne blandet med chili som Sriracha, min favoritt chilidressing!

Ha en voksen dose med karbonadedeig på en brødskive. Du kan godt bruke kjøttdeig, men i og med at jeg liker kjøttet ganske rått så foretrekker jeg karbonadedeig. Liker du gjennomstekt, bruk kjøttdeig, den egner seg bedre fordi den er fetere. Ha deretter på en gigaskive med ost, her snakker vi skåret med kniv, nesten 1 cm, ikke sånne tynne fisleskiver med høvel. Legg på det andre du ønsker av fyll (salt, pepper, tomat, salat e.l.), og dekk med ytterligere et lag kjøtt. Press en brødskive oppå der igjen, og grill i toastjern til kjøttet er halveis stekt og osten begynner å bli flytende. På toppen har du tre tonn majones, gjerne iblandet chilisaus av et slag, for chili gjør også underverker for kropp og sjel dagen derpå. Gjenta prosessen til du er i matkoma, hvis ikke denne effekten er oppnådd etter første blings.

Tips! Det mest vanlige er å bruke loff når man lager toast, men visste du at rugbrød er helt fantastisk til dette formålet? Rugbrød blir knasende sprøtt og nesten karamellisert og er helt fantastisk i toastjern! Anbefales 🙂

Tips 2! Selv om dette er den perfekte dagen derpå-rett betyr det ikke at den ikke kan spises ellers. Den er latterlig lettvint og rask å lage, og vil garantert falle i smak hos store og små. Hallo, det er hamburger og ostesmørbrød i ett, hvor kan det gå galt liksom? For sunnere variant kan du bruke mindre ost og mer grønt 🙂

God bedring! 🙂

kollasj-sandwich

sandwich2

sandwich3

(1241)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *