Blekksprut med blekkpasta

IMG_0013

05e245b1-b7ee-404f-9b41-f393c638d05fHvorfor ikke prøve noe helt nytt? Mange steiler bare de hører ordet blekksprut … Og jeg skal ærlig innrømme at jeg i maaange år nektet å smake på tentakkelmonsteret selv, rett og slett fordi bildet av skapningen satt så innmari fast på netthinnen. Det som omvendte meg når det gjaldt blekksprut, eller akkar for å være helt korrekt, er den sydlandske junk-retten calamari, kalamari eller calamares (t.v.), alt etter som hvilket land du er i. Altså frityrstekte blekksprutringer med frisk sitron og gjerne en god aioli. NAM! Åh, det er det første jeg bestiller hver gang jeg ankommer Kreta! Et helt fat kalamari og en halvliter Retsina … mer trenger jeg ikke, da er jeg lykkelig, og standarden er satt for resten av oppholdet.

Jeg vet ikke om dette overbeviser deg, men jeg vil anbefale deg å prøve det. Jeg innrømmer at akkar ikke er for alle, og min samboer for øyeblikket, Marie, klarte ikke å tvinge det ned. Det har en spesiell konsistens, selv når det er riktig tilberedt, og mange klarer ikke spise det fordi de ikke får bildet av hva de faktisk spiser ut av hodet. Jeg forstår det, fordi jeg var der selv, men jeg har som sagt blitt omvendt.

Akkarkjøttet du kjøper er helt rent og hvitt og fint, og hele hemmeligheten ligger i den korte stekeprosessen. Akkar er også billig, jeg betaler 35,- for fire frosne fileter hos en av mine favorittbutikker, Istanbul på Hauketo.

For å toppe tentakkelgalskapen har jeg valgt å servere akkaren til blekkpasta. Ja, for du visste vel et sort pasta er farget med blekksprutblekk? No kidding! Nei, det er ikke ekkelt det heller, det smaker litt av sjø, også ser det vanvittig stilig ut! Jeg får bittelitt paella-følelse av den faktisk, og det skal man jo ikke kimse av 🙂

Du trenger:

Blekkpasta
Akkar
Salt
Frisk chili
Frisk bladpersille
Sitronolje (eventuelt olivenolje og sitron)

Kok pastaen på vanlig vis, og smak til med frisk chili, sitronolje og bladpersille. Skjær akkarfiletene i biter og krydre med salt, chili og sitron og stek lynraskt på høy varme. En rett som smaker av sjø, sol og sommer, vel bekomme 🙂

 

(1016)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *