Lykken er et kjøkken uten rotter!

Jeg har en container! Den er stor og fin! Men det beste med den er at den i løpet av de neste par ukene skal romme mitt gamle kjøkken! Yay for gammelt kjøkken!

Men enda bedre: Yay for NYTT kjøkken!

B23W9827_DxOFra spøk til alvor. Nå skal jeg være alvorlig i ca 30 sekunder (eller i hvertfall så lang tid det tar for deg å lese dette avsnittet): nytt kjøkken handler faktisk ikke om forfengelighet, det gamle er nemlig så pill råttent at det er flaut å si (ok, skrive) det. Jeg skal ikke gå i detaljer, men det søte rosa kjøkkenet dere har sett på bildene (t.v.) er fullstendig falleferdig og fullt av vannskader. Og det er bare litt av problemene. Det har også en rekke begrensninger fordi det er lokalisert i en gammel garasje med veldig lav takhøyde og en god del (kremt) quick fix-løsninger. Det er godt jeg kan koke suppe på en spiker, for dem blir det mange av fremover …

Pinterest in my <3

Sånn, nå er jeg helt ferdig med å være alvorlig. Det ligger nemlig ikke helt for meg å være alvorlig. I anledning nytt kjøkken har jeg gått meg hinsides vill på Pinterest (yay for Pinterest). Det nye kjøkkenet er bestilt (Drømmekjøkkenet.no, dere får se etterhvert hvilken modell jeg har valgt), og spisebordet jeg siklet på fant jeg til under halv pris på finn.no, gjett om jeg hoppet av glede (Yay for finn.no og hopping av glede)! Kødder, jeg feiret med et glass vin. Det ligger mer for meg. Er ikke så god på hopping, vinen ramler nemlig ut av glasset.

Men uansett: uttrykket ligger i detaljene, så jeg har enda ikke bestemt meg for hva slags fliser, gulv osv. jeg skal ha (jeg vet ikke hvorfor jeg skriver osv. når jeg kan skrive også videre, for det er jo ikke som at internetten ikke har plass til alle ordene mine), det eneste jeg vet er at det blir fransk landstil med sukkersøte innslag. Kjøleskapet mitt i rustfritt stål har allerede blitt transformert til en turkis og sukkersøt retrodrøm ved hjelp av bengalack (yay for bengalack), og oppvaskmaskinen skal få samme behandling. Men man kan bli seriøst schizofren av Pinterest! I det ene øyeblikket vet du at mosaikkfliser i gull (herregud, GULL!) er den eneste meningen med kjøkkenlivet, men to sekunder etterpå har de marokkanske flisene omvendt deg fullstendig (åh så eksotisk, helt meg!), før de hvite, blanke og stilrene subway-flisene (åh, så … blankt!) i tredje sekund ber deg om å ta til fornuften, og selvsagt hører fornuften etter. Heldigvis er fornuften lokalisert et helt annet sted enn hos meg, så vi går for gull. Eller turkis. Eller muligens rosa.

Gudene vet hva fjerde sekund vil åpenbare.

Nok om det.

Kjøkkenrotteanarki

I September reiser jeg til deilige Kreta igjen (må redde Hellas ser du), så mens jeg er borte skal gulvet stå og tørke. Når jeg kommer tilbake blir nytt kjøkken montert. Et sånt helt ekte kjøkken fra en ekte leverandør, et nytt et, som ikke er hentet fra en container (ironisk nok) og malt trettifjorten ganger, reparert med gaffa, stiftemaskin og limpistol og blitt utsatt for ublind vold i drittsinne enda flere ganger fordi ingenting fungerer. Det gamle kjøkkenet har fått gjennomgå på nøyaktig samme vis som alle tastaturene mine: hvis noe ikke funker på PC’n min må tastaturet lide. Da denger jeg løs på tastefjøla med rå makt. Hvis rå håndkraft ikke funker henter jeg en hammer. Det løser ikke stort, men det føles bra. Når alt dette er overstått henter jeg vin. Den drikker jeg mye av, i frustrasjon over at tastaturet ikke virker. Totalt uten (selv)innsikt i begrepet årsak/virkning. Som vanlig.

Som dere ser blir kjøkkenet mitt (og tastaturene) utsatt for en viss naturlig slitasje. Dog, jeg velger å skylde på noe helt annet. Nemlig rotter:

En gang i gamle dager dro vi til Spania i tre uker. Oi. Da vi kom tilbake hadde vi sannelig blitt de heldige eiere av ei rotte. Ei kjøkkenrotte. Må ikke forveksles med søtnosen fra den beste matfilmen ever, Ratatouille (griner hver gang jeg ser den filmen, og det er faktisk ikke kødd, haha) som disker opp de herligste retter. Han er søt, beskjeden og veldig dyktig.

Denne kjøkkenrotta, derimot, var stor og feit og bidro ikke med en dritt. Kjempesøt, herreminhatt, men den bare tok og tok og ga liksom ingenting tilbake. Jeg liker rotter, for all del. Faktisk er rotter mitt favorittdyr etter katter. Elsker dem! Problemet var bare at dette ikke var min rotte. Og det var neppe en rotte med stamtavle, for å si det sånn. Den hadde i tillegg gjort enorm skade på kjøkkenet. Forsåvidt forsynt seg passe greit av maten også. Den hadde bygget et pent rede under kjøkkenbenken, bestående primært av glava og brød. Iherdig liten rakker, det skal den ha. Men kjøkkenrotteanarki? Det går ikke vet du! Det er med tungt hjerte jeg må innrømme at vi ringte rottefanger’n. Ikke han med fløyta, men han med peanøttsmøret. Han lokket den i fella med peanøttsmør. De gjør sånt! Det kan ha vært min enormt dårlige samvittighet som gjorde at jeg noen år etter kjøkkenrotteanarki-hendelsen skaffet meg tre nye rotter, helt frivillig (fra en sånn dyrebutikk, henta dem ikke i kloakken), og fôret dem med hummer, majones, salmalaks og avocado til de vandret hjem til de evige jaktmarker. I matkoma.

Men nok om det også.

Kjøkkeninspirasjon

Egentlig skulle jeg bare vise dere litt kjøkkenbilder som jeg har blitt inspirert av, men jeg blir så lett avledet, og vips … rotter! For ikke å nevne at det spøker i taklampa mi! Jaja.

Her er masse lekker kjøkkeninspirasjon fra Pinterest! Enjoy 🙂 Få med dere bildetekstene da, jeg brukte minst fem minutter og et helt glass vin på dem!

Under: dette er de «åh så … blanke»-flisene fornuften vurderer på veggen.
love the base cabinets and the wood shelves

Dette er sånne «Åh, herregud!!!!»-fliser som jeg vurderer på veggen. Og ja, jeg vet det er et baderomsbilde.
Huib Okker of the "Art of Tile" in Meredith, New Hampshire, is a true tile artist and does all of our custom tile work.

Under: OMG! OMG OMG! OMG!
kitchen backsplash! Exactly what I want behind the mirror in the bathroom & my cabinets in the kitchen
Under: OMG! OMG OMG! OMG!
Too glam for our space (maybe), but nice use of shiny surfaces to bounce light about a dark space. There's a lot a like about this! from Attractive Kitchen Tile Backsplash | Decozilla
Under: OMG! OMG OMG! OMG!
Arabesque tiles
Under: OMG! OMG OMG! OMG!
Metal tiles in backsplash (Hermosa Beach Kitchen | Cultivate)
Under: OMG! OMG OMG! OMG! (jada, det er et bad, jeg vet det er litt utenom det vanlige å ha badekar på kjøkkenet).
Fired Earth - Renaissance. Gold metallic tiles shimmering like fish scales reminds me of a London church ceiling we visited.
Under: OMG! OMG OMG! OMG!  (jada, jeg vet dette også er et bad, men OMG!).
shower room - gold tiles , handmade wood stool
Under: OMG! OMG OMG! OMG! 

Smart use of lighting to highlight architectural features [Design: Superior Woodcraft]

Under: dette bildet ser jeg på om og om og om igjen og jeg blir helt syk! Tror faktisk aldri jeg har sett vakrere kjøkken! Hadde det ikke vært for min totalt ubrukelige takhøyde hadde jeg kopiert det! Dog har jeg denne takhøyden i stua (inkludert skråtaket), kanskje jeg skal bytte rom??? 😀
Shabby Chic, Kitchen.

Under: Ok, overhodet ikke fransk landstil, men i ca 2 sekunder hver dag så er dette kjøkkenet meningen med livet!
inspiring!

Må også innrømme at denne vasken bergtar meg litt. Men har ikke bestemt meg for om den er eksotisk eller Holly Hobbie.
love the tile in this sink {dream kitchen}

Under: har så innmari lyst på sånn hengedings i taket, men takhøyden tillater det ikke, snufs! Legg merke til hvitløken. Den er for å skremme bort vampyrer.

SSO Blog - Vintage Home Decor - Vintage Furniture, Home Accents, Kitchen & Tabletop | Second Shout Out

Under: Herregud! Bare herregud!
Lovely rustic kitchen

Elsker fargene!

Beach cottage kitchen - green and white

Under: har en urealistisk drøm om å bli vanvittig organisert!
Kitchen Ideas: bread bins and dry vegetable storage. love love love.

Under: elsker, elsker, elsker, elsker, ELSKER flisene!!!!! Fikk du med deg at jeg elsker flisene? Nei? Elsker flisene!
looooove that backsplash...and the white countertops!

Under: Sånn må jeg ha! Da føler jeg meg flink og ordentlig!
1337006826575820361ZcaXWaJc.jpg (300×450)

Under: Vakkert! Bare vakkert! Og totalt ubrukelig på alle måter! Sukk.
Visit http://glamorousinteriordesign.blogspot.com/2012/12/outdoor-rooms.html To Get Full Details About This Decoration And More Pictures To Pin.

Videre: diverse inspirasjonsbilder 🙂

rustic kitchen love - and what a great sink & faucet!

Giant farmhouse sink with this much lighting and counter space, amazing! Look at all those windows and the pendant lights!

kitchen! colors work but the ceiling is the charm

#Tuscan #Home #Design - Find More Decor Ideas at: http://www.IrvineHomeBlog.com/HomeDecor/ ༺༺ ℭƘ ༻༻ and Pinterest Boards - Christina Khandan - Irvine California

This kitchen reminds me of mine! This is the color I want my cabinets! I want to add stone to the wall under my granite, similar to the brick facade. I don't have an island but I need to hang a chandelier in my kitchen......I love this kitchen!!!

Industrial decor style is perfect for any interior. An industrial dinning room is always a good idea. See more excellent decor tips www.pinterest.com/vintageinstyle

Cappa in muratura è sottolineato da mattonelle di cemento ex, il grande blocco di Savoia può tagliare carni e verdure. Olio d'oliva e aceto...

Farmhouse kitchen.

handmade and painted tiles can be customized by ceramic studios

Décor de Provence: Chateau Domingue rustic wood texture

rincones detalles guiños decorativos con toques romanticos (pág. 10) | Decorar tu casa es facilisimo.com

Décor de Provence: Simplicity = Beauty

Décor de Provence

love the subway tiles

VERANDA

Love the color of the cabinets---Your home's setting can provide color inspiration for your kitchen cabinetry. For this home in Crested Butte, Colorado, proximity to the Rockies is reflected in a mountain-fresh blue-green. It took several tries with different combinations of paint and glaze to get just the right hue for the cabinets, which are paired with snowy-white surfaces.

Old dresser as kitchen island. This kitchen is gorgeous!

kitchen

Really like this kitchen

Great kitchen!!

shabby chic kitchen

shabby chic kitchen

 

 

 

(724)

Comments

comments