Kyllinglår med VERDENS beste potetmos!

IMG_0001
Man skulle tro dette sofistikerte sous vide-kyllinglåret  ville være stjernen i denne retten, men noen ganger blir man virkelig tatt på senga (ja, jeg er en tøs). Vi har jo lært at vi ikke skal dømme boka etter coveret, og i dette tilfellet kunne ikke sammenligningen vært bedre. For å si det skikkelig barnslig og banalt: Denne potetmosen er den aller besteste jeg har smakt i hele mitt liv, nemlig!

Brønnkarse

Kyllingen ble tilberedt sous vide på 70 grader i en time før det ble stekt i panne i ett minutt på hver side. Jeg marinerte lårene i litt søt asiatisk plommesaus, da blir stekeskorpen crispy og deilig også. Mørt og fantastisk deilig! Jeg foretrekker lår fremfor bryst any day, og jeg oppfordrer andre å konvertere til samme kjøtt-på-ben-religion. Det er nå engang slik at kjøtt som sitter på ben smaker mest og er saftigst, og jo nærmere benet jo bedre. Når kjøtt på ben i tillegg er under halve prisen av for eksempel bryst, så synes jeg rett ut at det er idioti å kjøpe noe annet. Ok, jeg skal gi meg med forkynningene og heller gå over til potetmosen, for den alene trenger ingen forkynninger, den ER en åpenbaring i seg selv. Himmelsk!

I dette innlegget går jeg litt imot mine egne prinsipper, men hey … det bruser litt ekstra i endorfinene når man lever litt på kanten, ikke sant? Jeg liker nemlig ikke å ha flere oppskrifter i ett og samme innlegg, da blir det bare kaos når man skal søke seg frem senere. Likevel får du både i pose og sekk her. Gud, det er godt å kjenne at man lever!

IMG_0007 Til denne guddommelige potetmosen trenger du:
– 2 store kokepoteter (holder til 4 personer eller flere)
– ca en halv kopp majones, jeg brukte min hjemmelagede
– Sennep av grov type, minst 3 ss, men bruk gjerne mer
– Pepperrotkrem, ca 2 ss
– Trøffelolje, ca 1 ss
– Olivenolje eller smør, en dæsj
– Salt og pepper etter smak
– Brønnkarse om du får tak i det, jeg brukte nesten en hel plante

Skrell potetene og kutt dem i biter. Kok dem til de er helt møre og mos dem for hånd (bruk aldri blender eller mikser på poteter, de får limkonsistens pga stivelsen). Tilsett majones, sennep, pepperrotkrem, trøffelolje og bland godt. Smak til med salt, pepper, olivenolje (eller smør) og eventuelt mer av de andre ingrediensene. Til slutt blander du inn en stooor bunt med grovhakket brønnkarse, den pepperaktige smaken av urtene bare understreker de andre peppersmakene. Jeg lover deg: denne potetmosen tar deg til nye gastronomiske høyder! Spis, nyt, elsk! 🙂

IMG_0011

 

(6166)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *