Kjøkkenstatus: snart ferdig :)

Jeg vet det har vært veldig stille fra meg en lang stund nå, det er delvis grunnet at jeg har vært et par uker på Kreta, men mest fordi jeg i skrivende stund fortsatt ikke har et kjøkken å jobbe på. Imidlertid har det skjedd mye siden sist, yay 🙂 Dette har vært renovering helt fra scratch, alt – og jeg mener alt – ble revet ut, både gulv og vegger. Gulvet har blitt isolert, fått varmekabler og blitt flislagt. Strømmen har blit lagt opp på nytt (men ikke koblet til enda, så det lille jeg har av lys går på skjøteledninger), og det samme gjelder alt av rør, så vann har jeg heller ikke. Så selv om innredningen er mer eller mindre på plass, mangler jeg altså strøm og vann, samt at verken stekovn, kokeplater eller oppvaskmaskin er montert/koblet til. Om alt går etter planen skjer det i morgen, dobbelt-yay!

8
Et lite inntrykk av hvordan det så ut etter at alt var revet.

I tillegg skal veggen over kjøkkenbenken flislegges, vinduskarmer males, lamper henges opp etc., så fortsatt er det en del som gjenstår – men etter det starter det morsomme delen 🙂 Jeg har knipset litt med mobilen så dere får et inntrykk av hvordan det blir. Vegger og tak er kritthvite. Jeg har aldri hatt sansen for offwhite, krem, eggeskal og gud veit hva de kaller alle hvitnyansene, jeg liker at hvitt er hvitt. Gulvet er flislagt i diagonalt sjakkmønster i kalde gråtoner, og jeg elsker det! Det ble enda finere enn jeg hadde sett for meg 🙂

Under: speilet dere ser skal henges opp, og en spisestuesofa (som skal stå inntil veggen under speilet) er på trappene, jeg har bare ikke heeeelt bestemt meg for hvilken modell jeg skal ha enda. Egentlig har jeg lyst på en hvit/lys, men fornuften sier at jeg bør ta en grå. Jeg vet fortsatt ikke om fornuften eller estetikeren vinner, det vil vise seg i løpet av helgen tenker jeg … 🙂 Stolene skal også etterhvert byttes ut, men de jeg har nå får duge inntil videre. I taket over spisebordet (elsker bordet mitt!) kommer det to (små) lysekroner. Vinduet i bakgrunnen er inn mot et gjesterom i miniatyrstørrelse. For øyeblikket bebodd av to kaniner. Jeg skal pusse opp det rommet også, når pelsdottene har flytta ut.

2

Under: Kjøkkeninnredningen er modellen Star fra Drømmekjøkkenet. Oppvaskmaskin (mangler foreløpig front), vask, kokeplater og ovn er alle fra IKEA. Kokeplatene blir der hvor esken ligger nå, til høyre i bildet. Jeg hadde i utgangspunktet planlagt dekadente og alt for dyre gullfliser på veggene, men underveis så jeg at det ble too much – selv for meg! Så det blir hvite metrofliser i stedet. Fornuften seiret for en gangs skyld 😉 Som dere ser er ikke alt klart (vindu, stikkontakter etc.) men krysser fingrene for at det skjer denne uken.

4

Under: Kjøkkenet fra en annen vinkel. Utenfor kan dere skimte en overfylt container.

6

Under: her ser dere hvor kjøleskap og stekovn skal komme. På sikt (neste års prosjekt) skal jeg bygge en lekker kjøkkenøy ved vinduet, det kommer til å bli såååå fint! Når alt er på plass skal jeg få tatt proffe bilder. Men mest av alt gleder jeg meg til å lage mat igjen. Frem til nå har jeg levd på en salig blanding av Rugsprø, sushi, Peppes og kebab. 50/50 sunt/usunt. Jeg har vært fryktelig lat, men det er rett og slett håpløst å lage mat når eneste tilgang på vann er fra en liten baderomsvask (eller dusjen da, hvis man vil stå der og vaske opp) og eneste varmeelementer er slow cooker og toastjern.

8

Jeg føler jeg har kommet helt ut av bloggingen, men gleder meg veldig til å komme i gang igjen. Oppussingen har selvsagt gitt vann på mølla, så nå står hjemmekontor og stue for tur. Det er ikke så omfattende prosjekter og kan fint gjennomføres uten at jeg blir handikapet over en lengre periode. Så dette vil i en stund fremover bli både interiør- og matblogg, men du står jo fritt til å hoppe over alle interiørinnleggene 🙂

(255)

Comments

comments