Grillet papaya med lime

papaya-lime

Denne deilige frokosten setter deg i umiddelbar feriestemning, du simpelthen hører bølgeskvulp og palmesus når du inntar den – enten det, eller så er min forestillingsevne over gjennomsnittet ute å kjøre. Det kan jeg forresten leve med 🙂

Miss Dahls frodige fristelser av Sophie Dahl (Innbundet)Denne oppskriften fant jeg i Sophie Dahls bok Miss Dahls frodige fristelser (jeg simpelthen elsker tittelen på denne boken, og selvsagt også selve boken i seg selv), og utifra hva jeg har forstått er det en karibisk rett. Min erfaring med papaya er minimal, og jeg har vel strengt tatt bare spist den i rå tilstand, og det var en relativt intetsigende gastronomisk reise når sant skal sies.

Denne grillede versjonen, derimot, var noe ganske annet. Så enkelt, så godt – denne kommer jeg til å servere både som frokost, lunsj, grillmat og til dessert (med noen få endringer). Beregn en papaya per person.

Til denne deilige frokosten trenger du:
~ 1 papaya
~ 1/2 lime
~ Salt

Forvarm ovnen på grill. Del papayaen i to og skrap ut frøene. Dryss over en god dose limesaft og litt flaket havsalt. Sett inn og la den stå til overflaten begynner å ta farge. Ferdig. Dryss på mer salt og limesaft underveis om du foretrekker. Retten passer også ypperlig med gresk yoghurt til, og ønsker du å gjøre den om til dessert bytter du bare ut saltet med sukker – voila!

Velkommen, sommer og sol 🙂

 

(532)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *