Quinoapudding med kokos og gurkemeie

 quinoapudding_02

Flere og flere går av forskjellige årsaker bort ifra den tradisjonelle, norske brødmaten til frokost. Noen fordi de oppdager at kroppen ikke akkurat jubler etter inntak av gluten, og andre fordi de synes brødmat rett og slett er kjedelig. Jeg for min del synes bare det er gøy å teste nye ting, og ikke minst ønsker jeg meg noe til frokost som både smaker godt, gir meg masse energi og ikke ligger som en tung stein i magen frem til lunsj. Som den ivrige Pinterest- og Instagram-følgeren jeg er, har jeg ikke kunnet unngå å få med meg at Quinoapudding er i tiden. I og med at jeg er latterlig lett påvirkelig måtte jeg selvsagt prøve, det ser jo så godt ut på bilder! Quinoa er fra før av kjent som supermat, og innholder masse proteiner,kalsium og jern, og er en god kilde til vitamin C, samt flere B-vitaminer og ikke minst antioksidanter. Quinoa kan brukes til langt mer enn fyllstoff i salaten eller tilbehør til middagen. Disse supersunne og festlige frøene (de knaser så fint i munnen) passer nemlig ypperlig som frokost også, og ved å gjøre noen få endringer passer den like fint som dessert – sunn dessert til og med! 🙂

[pullquote]Ingredienser
 1/2 kopp Quinoa (jeg brukte rød)
 Litt frisk ingefær
5-6 dl kokosmelk
1 ss honning (erstattes med sukker eller stevia om ønskelig)
1/2 ts Agar agar (vegansk stivelse)
En klype salt
Litt kardemomme
Litt gurkemeie[/pullquote]

Agar Agar - vegansk stivelse
Agar Agar – vegansk stivelse

Denne retten er vegansk (med unntak av honning, som du kan erstatte med sukker eller stevia om ønskelig) og glutenfri, og kan lages i større porsjoner så du har til frokost over flere dager. Jeg har valgt kun litt honning som søtningsmiddel, og har også hatt i litt salt og gurkemeie fordi jeg liker krydder og ikke ønsket meg en dessertfrokost.

Fremgangmåte
Skyll quinoafrøene godt i kaldt vann. Kok opp kokosmelk og ha i quinoa, honning, biter av fersk ingefær (fisk dem ut til slutt) og krydder. La koke til frøene begynner å poppe, ca 30 minutter (men smak så du er sikker, de skal bli porøse og nesten som å tygge på rogn). Fisk ut ingefærbitene, ha i agar agar, og hell blandingen over i passende glass eller boller. La de stå til de har stivnet, og velg topping etter smak. Jeg brukte bringebær og blåbær, men alt av frukt, bær og nøtter vil passe.

quinoapudding_01

vegan-symbol  glutenfree_symbol  dairyfree_symbol

(638)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *