Kjøttfri Biff Tartar

Kjøttfri Biff Tartar

Hæ? Kjøttfri Biff Tartar? Jeg vet, det er ren blasfemi, men jeg liker nå engang å leve litt på kanten, så jeg hoppet ut på dypt vann … og druknet ikke! Denne overraskende varianten av (etter min mening) verdens beste rett, har alle de samme ingrediensene som vanlig Biff Tartar, bortsett fra kjøttet. Jeg fant oppskriften på YouTube, og jeg vet ikke om det var den sjarmerende aksenten eller de morsomme krøllene til den franske kokken som overbeviste meg om at dette ville fungere, men jeg ble i hvertfall sjarmert nok til å begi meg ut på dette blasfemiprosjektet.

Kjøttfri Biff Tartar

Så hva består «kjøttet» i en vegetartartar av? Hold deg fast: tomat, paprika og jordbær! Hva? Går det an da? Ja, det tenkte jeg også. Vanligvis fremkaller man en idé om hva ting kommer til å smake når man ser ingrediensene, men her var jeg blank … jeg måtte rett og slett bare prøve. Og jeg ble overhodet ikke skuffet!

Kjøttfri Biff Tartar

Du trenger:

 • Tomat
 • Rød paprika
 • Jordbær
 • Løk
 • Sylteagurk
 • Kapers
 • Bladpersille
 • Eggeplomme, 2 stk
 • Dijonsennep
 • Ketchup (ja!)
 • Worcestersaus
 • Salt og pepper
 • Trøffelolje (valgfritt)
 • Brød (valgfritt, men praktisk for å suge opp all kraften fra «kjøttet»)

Slik gjør du:

Skjær ingrediensene i små biter og bland alt sammen. Bruk kun én eggeplomme i blandingen, den andre serveres ved siden av og helles over «biffen» i det den skal spises. Denne kombinasjonen av ingredienser fremstår helt merkelig, det er jeg klar over, men det funker! Ketchup og Worcestersaus bidrar til umamismak, det vil si følelsen og smaken av proteiner, og det samme gjør tomat. Retten minner ikke på noen måte om kjøtt, men smaksmessig er den en vinner! Dropper du egget (men det ville jeg personlig ikke valgt bort her) så har du en vegansk rett.

Jeg benytter meg av en form (du kan bruke små cookie cutters) både til brødet og tartaren, men om du ikke har en slik form kan du bruke aluminiumsfolie ved å brette den i 3 – 4 lag og deretter forme den til en rund form. Funker som bare det! 🙂

Vel bekomme 🙂

Kjøttfri Biff Tartar

(646)

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *